G607 GASKEURING

Wij zorgen voor de gaskeuring die steeds vaker nodig is voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Afspraak inplannen

G607 Gaskeuring voor campers en caravans

Wie met zijn camper of caravan naar Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland reist, kan het zomaar overkomen. Bij het aanmelden bij de beheerder van een camping wordt gevraagd naar het logboek van de gaskeuring. Eigenaren van caravans of campers uit andere landen kunnen dit logboek doorgaans niet overleggen, eenvoudigweg omdat deze keuringen niet in andere landen worden uitgevoerd. Het ontbreken van dit logboek kan echter leiden tot weigering op de camping.

Tweejarige gaskeuring

Al ruim 10 jaar moet de gasinstallatie van campers en caravans die in Duitsland geregistreerd zijn, een tweejarige gaskeuring (DGW G 607) ondergaan. Nieuwe caravans en campers krijgen bij nieuw-aflevering een logboek mee, waarin de gasinstallatie technisch beschreven wordt. Tevens wordt de installatie op de technische eisen gekeurd, waarbij onder meer de gasdichtheid wordt beproefd. Iedere twee jaar dient een herkeuring te worden uitgevoerd, waarbij wordt gecontroleerd of de gasinstallatie nog steeds aan alle criteria voldoet. Controle van o.a. drukregelaar, gasslangen en lekdichtheid zijn vaste onderdelen van de herkeuring. Indien de herkeuring met goed gevolg wordt doorstaan, wordt hiervan in het logboek melding gemaakt.

Geen logboek, geen plaats

Steeds meer beheerders van campings vragen niet alleen hun Duitse gasten, maar ook anderen naar het overleggen van dit logboek alvorens zij tot de camping worden toegelaten. Niet-Duitse eigenaren van caravans of campers kunnen dit logboek doorgaans niet overleggen, eenvoudigweg omdat deze keuringen niet in andere landen worden uitgevoerd. Menige bezitter van een caravan of camper heeft hiervan vorig jaar al mogen ervaren wat de consequentie van het ontberen van het logboek kan zijn: geen logboek, geen plaats! In toenemende mate kiezen campingbeheerders in Duitsland ervoor om recreanten te weigeren, omdat zij niet de verantwoording op zich willen nemen voor de gevolgen van eventuele ongelukken. De campingbeheerder is immers aansprakelijk voor de veiligheid en het houden van toezicht hierop op zijn eigen terrein.

Inspectie

Caravan en campers die hier ter inspectie worden aangeboden, zullen conform de eisen en richtlijnen van de Duitse gaskeuring beoordeeld worden. Alleen voertuigen welke voorzien zijn van een originele / af fabriek gemonteerde gasinstallatie kunnen ter inspectie worden aangeboden. Deze inspectie start met een administratieve beoordeling van het aanwezige logboek, waarbij deze op juistheid en volledigheid wordt beoordeeld. Aangebrachte modificaties ten opzichte van het oorspronkelijk afgegeven document zullen in het logboek worden verwerkt.

 

Indien er geen logboek aanwezig is, zal een beperkte opname van de installatie worden uitgevoerd en een nieuw logboek worden opgesteld. Aansluitend vindt de feitelijke inspectie plaats van de conditie van de gasinstallatie. Bij goedkeuring van het object wordt in het logboek de goedkeur vastgelegd en een goedkeurzegel bij de gasinstallatie geplaatst.

 

In Duitsland is deze keuring verplicht. Steeds meer Duitse campingbeheerders vragen dit logboek ook van hun gasten buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De campingbeheerders zijn immers aansprakelijk voor de veiligheid van de camping. Sinds afgelopen jaar heeft men de gevolgen hiervan al kunnen merken. Geen logboek, geen standplaats.

 

Krijg goedkeuring bij de Blaaij

Eigenaren van campers en caravans kunnen voor de G607 gaskeuring terecht bij Camper- & Caravanservice de Blaaij. Er wordt dan op technische eisen gecontroleerd zoals de gasslangen, de drukregelaar en de lekdichtheid van de installatie. Een geslaagde keuring wordt in het logboek vermeld. Er wordt een zegel bij de gasinstallatie geplaatst. Dit alles gebeurt volgens de Duitse richtlijnen van de G607 keuring.

G607 GASKEURING PAKKETTEN

G607 GASKEURING CARAVAN

€75,-
Inclusief montage

G607 GASKEURING CARAVAN + ONDERHOUDSBEURT

€215,-
Inclusief montage

G607 GASKEURING CAMPER

€75,-
Inclusief montage

We helpen je graag persoonlijk verder.

 

Wil je een vrijblijvende offerte op maat? Of heb je nog vragen?
Neem contact met ons op en we helpen je graag persoonlijk verder.

 

Bel: 0165 – 304 395 E-mail: info@deblaaij.nl

    ...Zullen we je bellen?